Use double quotes to find documents that include the exact phrase: "aerodynamic AND testing"

YANKTON, USA – Today was the qualification round for both the compound and recurve archers at the 2021 Hyundai World Archery Youth Championships in Yankton, South Dakota.

Starting first thing this morning, the men and women compound archers shot their rounds. Chris Perkins finished the 72-arrow qualification round with a score of 699, which resulted in a 3rd-place finish. Andrew Fagan finished in 34th with a score of 685, while Jamie Brehaut shot a score of 663 and landed in 69th place. Fiona McClean was the sole Canadian representative in the women’s compound event; she shot a score of 645 and placed 52nd.

Due to his high qualifying score, Perkins receives a bye to the third round. Fagan will face Otgonbayar Lkhamjav from Mongolia and Brehaut will shoot against Antonio Hidalgo from Mexico. McClean will face Giselle Paulina Zaandam de Sousa of Portugal in the first round of elimination.

As a result of the individual qualification rounds, the compound mixed team qualifies with a score of 1344 and sits 18th-ranked among the other nations. McClean and Perkins made up Canada’s mixed team; they shot, and unfortunately lost, the first round against 15th-placed Estonia. The match was the closest in the compound field, coming down to the last arrow with Estonia ultimately advancing by 1 point. The compound men’s team shot a total score of 2047 and qualified in 14th place; they will face Portugal in the first elimination round.

“The compound athletes did very well today. Faced with chilly morning temperatures and unpredictable wind patterns, which tested even the most seasoned athletes on the field, all athletes placed well during qualifications,” summarizes Sonia Schina and Sean McKenty, the compound team leaders. “Christopher Perkins is leading the team with a 699, earning him 3rd place for individual qualifications. The mixed team matches started later today, with Fiona McClean and Christopher Perkins, qualifying in 18th place and up against Estonia in the first round. The men’s team finished mid-pack and are looking forward to matches tomorrow. We’re very happy with today’s outcomes, given the challenges they faced with the wind conditions. We anticipate strong placings through the elimination rounds.”

YANKTON, É.-U. –  Aujourd’hui ont eu lieu les rondes de qualification pour les archers à poulies et arc recourbé lors des Championnats du monde de tir à l’arc Hyundai 2021 à Yankton, dans le Dakota du Sud.

Dès la première heure ce matin, les archers et archères d’arc à poulies ont effectué leurs tirs. Chris Perkins (Athens, ON) a terminé la ronde de qualification de 72 flèches avec un score de 699, qui s’est soldé par une troisième place. Andrew Fagan (Baltimore, ON) a obtenu la 34e place avec un score de 685, tandis que Jamie Brehaut (Lethbridge, AB) a obtenu un score de 663 et s’est classé au 69e rang. Fiona McClean (Belle River, ON) était la seule représentante canadienne dans l’épreuve d’arc à poulies féminine; elle a tiré un score de 645 et s’est classée au 52e rang.

En raison de son score de classement élevé, Perkins reçoit un laissez-passer jusqu’à la troisième ronde éliminatoire. Fagan affrontera Otgonbayar Lkhamjav de la Mongolie et Brehaut tirera contre Antonio Hidalgo du Mexique. McClean va affronter contre Giselle Paulina Zaandam de Sousa du Portugal à la première ronde éliminatoire.

À l’issue des épreuves de classement individuelles, l’équipe mixte d’arc à poulies se qualifie avec un score de 1344 et occupe la 18e place parmi les autres nations. McClean et Perkins composaient l’équipe mixte du Canada; ils ont tiré, et ont malheureusement perdu, la première ronde contre l’Estonie, le pays classé 15e. Ce match a été le plus serré de l’ensemble du champ d’arc à poulies, jusqu’à la dernière fléche, l’Estonie l’emportant finalement d’un point. L’équipe masculine d’arc à poulies a tiré un score total de 2047 et s’est qualifié en 14e position; ils affronteront le Portugal dans la première ronde éliminatoire.

« Les athlètes d’arc à poulies ont très bien tiré aujourd’hui. Face à des températures matinales fraîches et à des vents imprévisibles, qui ont mis à l’épreuve même les athlètes les plus expérimentés sur le terrain, tous les athlètes se sont bien placés lors de la ronde de qualification, » résume Sonia Schina et Sean McKenty, les directeurs de l’équipe d’arc à poulies. « Christopher Perkins mène l’équipe avec un score de 699, ce qui lui vaut la 3e place pour les classements individuels. Les matchs par équipe mixte ont commencé plus tard aujourd’hui, avec Fiona McClean et Christopher Perkins, qui se sont qualifiés à la 18e place et ont affronté l’Estonie au premier tour. L’équipe masculine a terminé en milieu de peloton et attend avec impatience les matchs de demain. Nous sommes très contents des résultats d’aujourd’hui, compte tenu des défis que les archers ont dû relever en raison des conditions de vent. Nous prévoyons de bons matchs lors des rondes éliminatoires. »