Use double quotes to find documents that include the exact phrase: "aerodynamic AND testing"

WINNIPEG (August 27, 2022) – After winning medals in four events, Team Canada is celebrating its best results at the World Championships in a decade.

“We are so proud of our entire team,” said Jen Saunders, Racquetball Canada’s High Performance Director. “Their preparation and hard work was rewarded with solid on court play and podium results. We continue to build our program and are pushing towards the 2023 Pan Am Games.”

The Team Events have been an exciting addition to the format in international competition and Team Canada has done well. Lee Connell of Saskatoon, Kurtis Cullen of Brandon, Coby Iwaasa of Lethbridge and Sam Murray of St-Hubert are celebrating a silver medal win in the Men’s Team Event.

Murray and partner Frédérique Lambert of Montréal had success teaming up in Mixed Doubles advancing to the finals where they ended up in the silver medal position.

In Women’s Doubles, Lambert and Michèle Morissette of Baie-Comeau finished with a bronze medal. Iwaasa and Murray also reached the podium in Men’s Doubles, winning bronze.

Team Canada placed 4th overall of all the nations competing. Athletes not on the podium who also contributed to the overall team placement were Danielle Drury of Saskatoon and Juliette Parent of Saint-Jacques. The team was coached by Michel Gagnon of Montréal and Evan Pritchard of Winnipeg.

The International Racquetball Federation World Championships took place in San Luis Potosí, Mexico from August 19 to 27. 93 athletes qualified to compete, representing 15 nations. The World Championships are held every two years.

Link to complete World Championships results

Link to the IRF Facebook Page to watch recorded matchesRacquetball Canada is the National Sport Organization for the sport of racquetball. As a member of the Canadian Olympic Committee, our mission is to coordinate, govern and encourage the advancement of racquetball from the grassroots to the elite level across Canada. Our vision is to be a visible, vibrant sport enjoyed coast to coast by Canadians of all ages and abilities. For more information visit our website.

Media Contact :

Jan Hanson

Communications, Diversity & Safe Sport Director

communications@racquetballcanada.ca I 306.502.4422

WINNIPEG (27 août 2022) – Après avoir remporté des médailles dans quatre épreuves, l’équipe canadienne célèbre ses meilleurs résultats aux Championnats du monde en une décennie.

«Nous sommes extrêmement fiers de toute notre équipe», a déclaré Jen Saunders, directrice de la haute performance de Racquetball Canada, qui ajoute : «La préparation et le travail acharné de tous les membres de l’équipe ont été récompensés par de solides résultats sur le podium. Nous continuons à bâtir notre programme en vue des Jeux panaméricains de 2023.»

Les épreuves par équipe ont été un ajout intéressant au format de compétition internationale et l’équipe canadienne a bien fait. Lee Connell de Saskatoon, Kurtis Cullen de Brandon, Coby Iwaasa de Lethbridge et Sam Murray de St-Hubert, célèbrent leur médaille d’argent dans l’épreuve masculine par équipe.

Murray et Frédérique Lambert de Montréal ont également eu du succès en double mixte, se qualifiant pour la finale où ils ont remporté la médaille d’argent.

En double féminin, Lambert et Michèle Morissette de Baie-Comeau ont terminé la compétition avec une médaille de bronze. Iwaasa et Murray sont également montés sur le podium en du double masculin, remportant le bronze.

L’équipe canadienne s’est également classée quatrième au classement général de toutes les nations participantes. Les athlètes qui ne sont pas montées sur le podium mais qui ont contribué au classement général de l’équipe sont Danielle Drury de Saskatoon et Juliette Parent de Saint-Jacques. L’équipe était entraînée par Michel Gagnon de Montréal et Evan Pritchard de Winnipeg.

Les Championnats du monde de la Fédération internationale de racquetball ont eu lieu à San Luis Potosí du 19 au 27 août. 93 athlètes se sont qualifiés pour y participer, représentant 15 nations. Les championnats du monde ont lieu tous les deux ans.

Lien vers les résultats complets des championnats du monde.

Lien ves le page Facebook de l’FIR pour regarder les matchs enregistrés.

Racquetball Canada est l’organisme national directeur de sport qui régit le racquetball au Canada. À titre de membre du Comité olympique canadien, il a pour mission de coordonner, de régir et de favoriser les progrès du racquetball, du niveau de base à celui de l’élite, et ce dans tous les coins du Canada. Nous avons comme vision d’être un sport dynamique et reconnu, pratiqué d’un océan à l’autre par des Canadiennes et Canadiens de tous âges et de toutes capacités. Pour plus d’informations, visitez notre site Web.